Pagina 2 van 4

Rennen met Evy week 5

Dag 13

Dag 14

Dag 15

Rennen met Evy week 4

Dag 10

Dag 11

Dag 12

Rennen met Evy week 3

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Rennen met Evy Week 2

En ook de 2e week zit erop. Weer 3 dagen gerend, alleen de 2e opname is niet helemaal goed gegaan, dus geen route hiervan helaas……..

Dag 4


Dag 6

Rennen met Evy week 1

De eerste van week van ‘Rennen met Evy’ zit er op. 3 Dagen gerend en hieronder staan de afgelegde routes.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Penne Arrabbiata met aubergine

penne_arrabiata

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines
  • 8 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in flinterdunne plakjes
  • 300 g penne (pasta, zak 500 g)
  • 1 rode peper, schoongemaakt
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 2 pakjes tomatenblokjes (a 390 g)
  • 1 bakje basilicum (15 g), blaadjes in stukjes gescheurd

BEREIDING

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een 1/2 cm dik. Verhit de grillpan en gril de aubergineplakken in porties 4 min. Keer halverwege. Leg de plakken in een lage schaal en bestrooi met peper en zout. Verwarm 6 el olie met de helft van de knoflook 3 min. op laag vuur. Schenk de olie over de gegrilde aubergine en laat 15 min. staan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het vruchtvlees van de rode peper in reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, rode peper en rest van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min.
Schep de pasta door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de aubergine erop. Bestrooi met het basilicum.
Lekker met Parmezaanse kaas.

Tiramisu

INGREDIËNTEN

  • 250 ml slagroom
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml espresso
  • 5 el Amaretto
  • 250 g lange vingers
  • cacaopoeder

BEREIDING

Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
Meng in een ovenschaal de espresso met de amaretto. Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van de lege ovenschaal.
Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel en herhaal dit nog een keer.
Laat de tiramisu circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.

Fietsen 11 november 2012

Fusilli met paddenstoelen-gorgonzolasaus

INGREDIËNTEN

  • 300 g fusilli
  • 400 g gemengde paddestoelen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml kookroom
  • 200 g gorgonzola
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 600 g spinazie
  • 0.5 citroen
  • 100 g walnoten

BEREIDING

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de paddenstoelen in plakken.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de paddenstoelen circa 5 minuten op middelhoog vuur. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak nog circa 2 minuten mee. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat circa 1 minuut doorkoken.
Verkruimel de gorgonzola boven de koekenpan. Zet het vuur laag en laat de gorgonzola smelten. Breng op smaak met versgemalen peper. Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
Hak de walnoten fijn en voeg toe aan de saus. Roer de pasta door de saus.
Verhit een scheutje olie in een pan, voeg de spinazie toe en laat in circa 4 minuten slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper en het sap van een halve citroen.
Schep de spinazie op de pasta. Hak de peterselie en garneer het gerecht ermee.

Wandelen 30 september 2012

© 2019 Henry Stuifzand

Thema door Anders NorénOmhoog ↑