Archief

Zomerse tomatensoep

Recept Afdrukken
Zomerse tomatensoep
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de tomaten en snijd ze klein. Verwarm de olie en bak hierin de tomaten met wat peper. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine
  2. Voeg de tuinbonen toe en kook dit 5 minuten. Voeg de soepgroenten toe en kook de soep nog 5 minuten
  3. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep. Snijd de basilicum klein en strooi het er over

Gevulde paprikasoep

Recept Afdrukken
Gevulde paprikasoep
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Smoor de ui en paprika zacht in de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de tomatenpuree en het water toe en kook de soep 10 minuten
  2. Pureer de massa in de keukenmachine of met een staafmixer. Maak de prei scheeon en snijd hem in smalle ringen. Spoel de bruine bonen af in een zeef. Snijd de ham in reepjes. Roer de prei, de bruine bonen en de ham door de soep en kook de soep nog minuten. Maak de soep op smaak met wat peper
Notities

Fricandeltosti

Frikandel speciaal-fan? Dan moet je déze lekkere tosti zeker eens proberen!!

Recept Afdrukken
Fricandeltosti
Maaltijd Lunch
Keuken Nederlands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Keuken Nederlands
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Indien de frikandel nog bevroren is laat deze ontdooien. Snijd de frikandel door het midden en vervolgens ook horizontaal zodat er gelijke plakken ontstaan. Verdeel deze 4 plakken frikandel op 1 plakje witbrood.
  2. Verdeel wat curry en mayonaise over de plakken frikandel heen. Snijd de ui in kleine blokjes en verdeel deze over de saus.
  3. Leg het 2e plakje witbrood bovenop en doe de deze in de tosti-ijzer. Verhit de tosti een aantal minuten in het tosti-ijzer totdat deze goudbruin van kleur is. Haal het broodje uit het ijzer en snijd deze doormidden. Eet smakelijk!

© 2019 Henry Stuifzand

Thema door Anders NorénOmhoog ↑