Archief

Ta­gli­a­tel­le met pad­de­stoe­len en spi­na­zie

Recept Afdrukken
Ta­gli­a­tel­le met pad­de­stoe­len en spi­na­zie
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de paddestoelen schoon en snijd in plakjes. Verhit 3 el olie in de wok. Bak de ui en knoflook 1 min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomaat en de spinazie toe en laat al omscheppend in 2 min. slinken. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep de rest van de olie door de afgegoten tagliatelle. Verdeel de tagliatelle over 4 borden. Schep het paddestoelenmengsel erop. Strooi de kaas over de tagliatelle. Lekker met een tomatensalade met balsamicodressing.

Portobello gevuld met gorgonzola

Recept Afdrukken
Portobello gevuld met gorgonzola
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans, Vegetarisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans, Vegetarisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. (enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden met bakpapier. Steeltjes uit portobello's snijden en paddestoelen rondom dun bestrijken met basilicumolie. Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in 4 platte stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicumolie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier borden verdelen en handje rucola rondom leggen.

© 2019 Henry Stuifzand

Thema door Anders NorénOmhoog ↑